Live… Kaizers Orchestra

apr 2008
Fællessangaften på Train, Århus

Så kom norske Kaizers Orchestra igen forbi Århus og denne gang fik jeg mulighed for at være med – og hurra for det!

Jeg har lyttet meget til “Ompa…” og “Maestro” på CD-afspilleren de sidste par år. Jeg elsker det skæve, det originale, energien og det lidt anderledes ved Kaizers. Der er noget Tom Waitsagtigt over hele kaizers-universet, hvor der er krig og forfald og hvor de samme karakterer bliver udbygget fra album til album.

Det tunge drive fra en skomagerkontrabas går under huden og jeg havde glædet mig til at se Kaizers live – og de skuffede ikke!

Opvarmningen med den canadiske, harmonikaspillende visesanger, Geoff Berner (“The Whiskey Rabbi”) var såmænd ganske underholdende og man hørte tydeligt det musikalske slægtsskab med Kaizers Orchestra.

Koncerten indledtes med 3-4 numre fra den nyeste CD “Maskineri”, som har fået en noget blandet modtagelse blandt anmeldere og fans. Hvis Kaizers Orchestra ikke spiller sigøjnerpunk med olietønder og hjulfælge, og i stedet spiller ordinær pop og rockmusik, så er der mange der gør det bedre. Det er naturligvis prisværdigt at orkestret forsøger at udvikle og forny sig, men deres berettigelse ligger i at de har deres helt egen højenergiske niche. De har fået et stort og trofast publikum, der tilsyneladende igen og igen kommer til koncerterne, tramper og stomper og synger med fra start til slut, hvilket naturligvis gør det problematisk at lave for voldsomme stilskift..

Publikum tog pænt i mod de 3 numre fra “Maskineri”, bevares, men da “Blitzregn Baby” og derefter “Ompa til du dør” fulgte efter fornemmede man klart hvordan stemningen steg mange grader, og hvordan koncerten blev til fællessang.

Ompa, polka, sigøjnerpunk og olietønder, sådan vil vi ha’ det og sådan skal det være. Og så var der iøvrigt fællessang resten af koncerten. En glad og positiv stemning og masser af energi på scenen gjorde sit til at det var en fantastisk oplevelse. Thumbs up!

www.kaizers.no

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *