Live… Vox North + Eivør + RoxorLoops

Musikhuset, Rytmisk Sal

Billede fra Vox Norths hjemmeside www.voxnorth.dk

sep. 2013

Det er Festuge og og hele familien blev slæbt i Musikhuset til et musikalsk eksperiment. Vox North, århusiansk vokalgruppe + Eivør, færøsk sangerinde med en følsom urkraft + RoxorLoops fra Belgien, en mester i beatboxing.

Spændende sammenstilling, måske ikke så overraskende med Eivør sammen med Vox North og en oplagt god ide at sætte beatbox sammen med percussion og vokalerne.  En dejlig, opløftende og postiv koncert med momenter af stor skønhed. Det blev imidlertid et meget pænt og skolet helhedsindtryk jeg sad tilbage med og den pædagogiske linie der blev lagt hvor cirkelsang, solmisation og improvisation m.v. blev forklaret og demonstreret fjernede fokus fra koncertoplevelsen. Til en forelæsning eller en anden undervisningssituation ville det selvfølgelig passe fint, men det hører ikke hjemme til en koncert. Så skulle det have været annonceret som en pædagogisk seance !! En koncert er et samlet udtryk, hvor en stor mængde faktorer er i spil og skal spille sammen, musikken, scenen, sammenspillet, materialet fremtoningen, personlighederne, påklædningen, forventningerne, introduktioner, publikum, lys osv. Lige som et album er et samlet udtryk er en koncert en totaloplevelse hvor alt skal spille sammen, hvis det skal fungere.

Eivør er et kapitel for sig og vokalakkompagnementet fra de dygtige sangere i Vox North klædte hendes store stemme. Den virkede sårbar og følsom, hvor jeg, da jeg oplevede hende med DRs Big Band for nogle år siden, oplevede hendes stemme som en enestående urkraft. Sårbarheden med den akustiske guitar klædte hende også.

RoxorLoops var åbenlyst imponerende. Han har skills udover det almindelige, ingen tvivl om det og han faldt ind i sammenhængen på fremragende vis ved at understøtte, betone og tilføje ekstra underdelinger som gav struktur til de store vokale flader.
Hans lille solo-præsentation var en demonstration og hvis man gennemser nedenstående YouTube-klip med RoxorLoops kan man se at han har lavet præcis den samme præsentation i 7-8 år. Det gør imidlertid ikke hans teknik mindre impnerende.

Sammenlagt en god, hyggelig og sammenhængende aften i Musikhuset

Vox North
http://voxnorth.dk/

Eivør
http://eivor.com/

RoxorLoops
Google-søgning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *