LIVE… Rikke Thomsen

Marts 2024, Hotel Nyborg Strand

Rikke Thomsen solo søndag morgen var en overraskende god oplevelse. Overraskende fordi jeg kun har hørt et par radionumre, som var fine og lidt pæne, og derfor gik til koncerten uden store forventninger, men selvfølgelig med et åbent sind 🙂

Rikke Thomsen er en fantastisk sanger og musikalsk er der noget meget amerikansk, måske næsten country-agtigt, over melodimaterialet, hvilket slår tydeligt igennem når hun er solo. På hendes albums, som jeg efterfølgende har gennemlyttet, med fuldt band er det country-rock – jeg tænker John Cougar Mellencamp – i lidt (for) pæne produktioner, men solo fungerer det særdeles godt.

Og så er der jo Rikke Thomsens ting: at hun synger på sønderjysk. Det fungerer og giver et ekstra lag på oplevelsen at man skal koncentrere sig en smule for at høre teksterne. Det ville faktisk klæde hende måske slet ikke at gøre noget ud af det, ikke omtale det, men bare lade det være “en ting”. Fortællingerne og de personlige erfaringer, som sangene introduceres med er troværdige og charmerende og kan sagtens bære uden at vi behøver grine sammen af at der er nogle der ikke forstår teksterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *