Interview… Jacob Collier

Colin & Samir Interviewer the Mozart of Gen Z, Jacob Collier

Jeg ved det kan være svært at afsætte to hele klokketimer til at lytte til en samtale, men hvis du på nogen måde er interesseret i musik og kreativitet i det hele taget, så er dette interview et must. Hvis du har tænkt over hvad internet, video og streaming har gjort ved musikbranchen, så er dette interview et must.
Hvad bruger du ellers 2 timer på? Wordfeud? Barnaby? Instagram? To timer er særdeles meget bedre brugt på denne samtale. En samtale som kommer vidt omkring, men som først og fremmest kommer mange lag dybere end betragtninger om berømmelse og teknikaliteter.

Jacob Collier, the Mozart of generation Z, berømmes for sin kunnen, sin mestring af alt hvad der handler om musik, sit arbejde med mikrotonalitet, sin legende tilgang til musik, sit audience choir og sin dygtighed i det hele taget, viser sig at være et eftertænksomt menneske, som med sin engelske høflighed og sin sympatiske opmærksomhed fremstår som et menneske jeg virkelig har lyst til at lytte til.

Han er 29 år og har allerede fået 6 grammies, sælger tusindvis af billetter over hele verden og man kunne lave en liste så lang med de bemærkelsesværdige ting han har gjort og opnået i musikkens verden, men det er netop det, som er så anderledes: Han fremstår ikke som en popstjerne, der skal promovere sig selv og sin musik, men som et lyttende, sympatisk og nysgerrigt menneske, der har gjort sig tanker om det at være et kreativt og skabende menneske i netop vores tid. Det er særdeles spændende og inspirerende.

Lyt til samtalen

LIVE… Maestra

Juni 2024, Aabyhøj Kirke

Sommerkoncert

Maestra
Maestra i Aabyhøj Kirke, juni 2024

Igen igen en fantastisk oplevelse. Sikkerheden, legen, disciplinen, holdånden og bevidstheden om hvilket stort forarbejde der ligger før vi, som publikum, får oplevelsen.

Et af de store fortrin Maestra har er repertoiret. Det er spændende. Det er ikke tidens største hits, men nøje udvalgte numre, som rummer et potentiale for et spændende arrangement, det er folkemusik, som pludselig bliver meget sofistikeret og det er musik skrevet til netop dette kor.

Det er spændende hver gang.

LIVE… 1984 Dylan, Santana, Baez og Lasse & Mathilde

1984, Idrætsparken, København

Hvorfor vælger Gaffa nu at fejre en 40 år gammel koncert med en dårlig anmeldelse? Jeg var, som 22 årig, tilstede i Idrætsparken hele den junidag i 1984 og hørte både Lasse & Mathilde, Joan Baez, Santana og Bob Dylan og jeg husker det overhovedet ikke som en dårlig oplevelse. Jeg husker det regnede og jeg husker at jeg var starstruck, men jeg husker ikke det var en dårlig koncert-dag.

Artikel i Gaffa
https://gaffa.dk/artikler/2024/april/for-40-ar-siden-da-bob-dylan-indtog-parken-og-tog-to-andre-legender-med

Foto: Heinrich Klaffs – https://www.flickr.com/photos/heiner1947/4494745692/in/set-72157623653679651/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12291541

LIVE… Bisse

April 2024, Eriksminde

En elskelig og ydmyg mand ved et opretstående klaver. En mand med noget på hjerte og mange ord at formidle det med. Der er noget dragende ved de mange ord. Man bliver suget ind i ordene og fortællingen og kan næsten ikke følge med – og det er på den gode måde.

Bisse har udgivet 13 albums siden 2015 og bliver tilsyneladende ved.

https://biz.showbisse.dk

LIVE… BAEST

Eriksminde, januar 2024

Energi, energi, energi.

Uden at være dødsmetalfan på nogen som helst måder er det en oplevelse at høre Baest. Man hører de er dygtige, man fornemmer de er dedikerede, man fanges af energien og det er svært at lade være med at headbange, sådan lidt på bedstefarmåden, men alligevel.

LIVE… Rikke Thomsen

Marts 2024, Hotel Nyborg Strand

Rikke Thomsen solo søndag morgen var en overraskende god oplevelse. Overraskende fordi jeg kun har hørt et par radionumre, som var fine og lidt pæne, og derfor gik til koncerten uden store forventninger, men selvfølgelig med et åbent sind 🙂

Rikke Thomsen er en fantastisk sanger og musikalsk er der noget meget amerikansk, måske næsten country-agtigt, over melodimaterialet, hvilket slår tydeligt igennem når hun er solo. På hendes albums, som jeg efterfølgende har gennemlyttet, med fuldt band er det country-rock – jeg tænker John Cougar Mellencamp – i lidt (for) pæne produktioner, men solo fungerer det særdeles godt.

Og så er der jo Rikke Thomsens ting: at hun synger på sønderjysk. Det fungerer og giver et ekstra lag på oplevelsen at man skal koncentrere sig en smule for at høre teksterne. Det ville faktisk klæde hende måske slet ikke at gøre noget ud af det, ikke omtale det, men bare lade det være “en ting”. Fortællingerne og de personlige erfaringer, som sangene introduceres med er troværdige og charmerende og kan sagtens bære uden at vi behøver grine sammen af at der er nogle der ikke forstår teksterne.

Den gamle mands hurtige kommentarer til den musik jeg falder over, lytter til, irriteres over, belemres med og nyder.