Fremtidens Folkeskole i Odder

Børn, Unge og Kulturudvalget i Odder Kommune har barslet med et visionspapir, eller en strategi, med titlen “Fremtidens Folkeskole” og for at starte med konklusionen så er det et rigtig fint papir.

Heldagsskole, mere motion og bevægelse, projektorienteret undervisning i de store klasser og Ipads til alle elever. Der er gode tanker, spændende ideer og tilsyneladende en vilje til at turde lytte til forældre, skolefolk og fremtiden på folkeskoleområdet. Der skal iværksættes forsøgsprojekter fra sommeren 2012. Derefter skal forsøgene evalueres og så skal der findes penge til at iværksætte de nye ideer lidt efter lidt.

Det tegner godt og jeg tror man er på rette spor.

Grunden til min tro er at vi gennem de sidste 1½ år har været gennem de samme diskussioner  i en stor og engageret forældreflok omkring Randlevskolen og vi er jo kommet frem til næsten sådan cirka de samme ting.
Motion og bevægelse er direkte skrevet ind i grundlaget for Randlevskolen. Fysisk aktive børn lærer mere og fysisk udfoldelse er ikke bare flere idrætstimer. Bevægelse er også en del af den boglige undervisning.
Aldersintegreret undervisning
er en del af den pædagogiske ide på Randlevskolen og når det daglige skolearbejde foregår på tværs af alder vil det ofte blive projektorienteret.
Digitalisering af undervisningen
på Randlevskolen har fra dag 1 været en hjørnesten. På første skoledag blev der udleveret Ipads til de yngste elever, mens de store har fået en MacBook. Vi vurderede at Ipad’en ville give gode muligheder for de yngste elever, mens de større elever skulle have mulighed for at producere lyd, film, tekster og mulighed for at redigere med et ordentligt stykke værktøj.
Heldagsskole
er der ikke endnu, men de store børn, som ikke går i fritidsordningen må gerne være på skolen og et samarbejde med idrætsforening og forældre peger mod at der også for de store vil være aktiviteter på og omkring skolen efter skoletid.

Derudover synes vi det er vigtigt at en skole er et trygt sted med glade mennesker der vil hinanden og fællesskabet. Randlevskolen er et trygt sted og glade børn lærer mest!

Fremtidens skole er allerede startet i Randlev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *