Grøn Koncert 2007

okt 2007

Og hele familien var samlet til familiefest med Jacob Haugård på Dyrskuepladsen i Herning og det var jævnt hen en god dag for solen skinnede

Alphabeat
Glad dansepop-funk som sandsynligvis virker godt til gymnasiefesterne og på natklubberne. Det virkede måske lidt tegneserieagtigt på dyrskuepladsen i Herning, men thumbs up. Glad musik til en glad fest!

L.O.C.
Med fare for at genere en hel masse mennesker forstår jeg til gengæld ikke hvad L.O.C., Johnson og USO laver på en stor udendørs scene i Herning. Rap er oprindelig en forkortelse for Rhytm And Poetry men Aets betydning burde måske rettelig skiftes til Attitude så det står for Rhytm Attitude & Poetry. Det er attitude og en påtaget storby-gangster-stil som jeg slet ikke kan forlige mig med.

Jeg kan sagtens dyrke et godt beat og jeg kan nyde frække rim og et godt flow, men det virkede bare ikke på den store scene i solskin. Når man, som jeg, ikke kan teksterne hjemmefra og ikke kan høre ordnene der vrænges, så er der kun et beat og en masse attitude tilbage og det holder ikke til en hel koncert.

Ufo & Yepha
Det samme gælder for Ufo og Yepha. Attitude og lir

Beth Hart
Beth Hart gjorde det godt. Jeg har ikke studeret musikbladene, har kun hørt radiohittet “Learning To Love” og kendte nok ikke Beth Hart godt nok, men det kom bag på mig at hun jo er en rigtig rock-bitch med et rigtigt rock’n’roll band i ryggen, tatoveringer på hoften og ægte amerikansk her-kommer-jeg-stil. Velopbygget koncert, god rock’n’rollstemme, men alt for ordinært materiale.

Nephew
Nephew er opstyltet og overeksponeret. De leverer varen og de skal ikke høre noget for et ganske udmærket show, som passede godt til den store scene, men musikalsk er der ikke meget at komme efter. Musikalsk er det genbrug af 30-40 års rock- og popmusik tilsat et stænk sortklædt alvorsfuldhed. Det er TV2 uden tekstlige finesser. Det er gedigen poprock som er blevet hyped af gode forbindelser i branchen – meget mere end musikken kan bære!

Veto
Veto kæmpede med teknikken men forsøgte ihærdigt at fyre et energisk sæt af, men den halve time der var tildelt på den lille scene var ikke nok til at bringe stemningen over en middeltemperatur. De musikalske ideer som Veto arbejder med er spændende og det absolut bedste bud på noget musik der peger fremad og udover det forventelige og ordinære.

TV2
TV2 er jo i kategorien “gamle mænd der også var unge engang” og de får herfra en masse kredit på den konto. De har et bagkatalog som lægger op til fællessang ved et familietræf som Grøn Koncert også er. Det er topprofessionelt, kompetent popmusik med de charmerende skarpe kanter i teksterne som Nephew mangler. Og TV2 præsenterede Kira Skov, som med sin akustiske guitar og sin rockstemme charmerede hele selskabet.

Popmusikken keder mig.
Det medie der hedder “koncerten” stiller store krav til kunstnerne på scenen og hvis der ikke kan bygges på en fascination af bare at se “giraffen” eller berømthederne på scenen, så skal der virkelig noget ekstraordinært til for at ruske mig ud af min døs sådan en sommerdag med familien på Dyrskuepladsen i Herning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *